KVALITET SYNS

Vi har tillverkat skjutdörrar med vår egen unika metod i över 40 år, och målsättningen har alltid varit den samma: att skapa bästa möjliga kvalitet för vårt krävande nordiska klimat. Vi gör allt för att försäkra oss om kvaliteten, i varje skede av tillverkningsprocessen, från början till slut – i planeringen, valet av råvaror, tillverkningen och servicen. I produktionsskedet utför vi flera kvalitetskontroller för att försäkra oss om jämn kvalitet. Vår service garanterar både rätt installation och ett långt liv för produkten. Här är våra viktigaste kvalitetsprinciper:

Enhetlighet skapar trivsel

Vi tillverkar fyra olika kollektioner som alla består av glasskjutdörrar och fasta fönster. Dessutom kan du välja öppningsbart fönster samt en ytterdörr med eller utan fönster.

Detaljerna är
pricken på i :et

Vi lägger stor vikt på hurudana helheter detaljerna skapar.
Gångjärnen på dörrar och fönster är enhetliga.
Samtliga produkter kan förses med dörrvred och handtag i samma stil, som du kan välja ur våra modellkollektioner.

 

Du kan välja produktens ytbehandling ur våra standardfärger och nyanser eller föreslå dina egna färger. Vi försäkrar oss om att färgen fungerar genom att göra ett provexemplar innan tillverkningen börjar.

 

“Estetik och funktion går hand i hand”

 

Gjorda för att användas

Som tekniskt utgångspunkt för våra produkter har vi valt DK- och-SD- strukturer på grund av att dom är enkla att använda, mångsidiga och har hög tekniska kvalitet.

Trä — det naturligaste valet

Vår huvudsakliga råvara är tätfibrig tall som vuxit i norr. En stor del av produkterna tillverkas även av ek.
Utöver en råvara med hög kvalitet är det väsentligt att träet bearbetas på rätt sätt.
Rätt struktur. Vi väljer den del av träet som lämpar sig bäst för användningsändamålet.

Enastående sågteknik. Vi sågar träet i fiberriktning med masameteknik, som ursprungligen kommer från Japan. Vid fiberriktad sågning skär sågen inte träets fibrer. På så sätt utnyttjar vi träets struktur så att det håller I alla förhållanden som färdig produkt. Samtidigt lyfter tekniken fram träets inboende elegans.

 

Garanterat hög kvalitetsnivå

• 5 års garanti för struktur, teknik och material på produkter som är ytbehandlade hos oss.
• 1 års garanti för struktur, teknik och material för leverans på träfärdiga, ytbehandlade och skyddsbehandlade produkter förutsatt att produkterna ytbehandlas noggrannt omedelbart efter installation.
• 5 års täthetsgaranti. Tillverkaren av värmeglaselement ger fem års täthetsgaranti på värmeglaselement. Under garantitiden ersätts läckande eller mellan glasen immiga element med nya.

Profin Sverige

Tegeluddsvägen 31, 115 41, Stockholm